Ingrediente Ulei de Barba Smoked Dog White Musk - SmokedDog
Preloader

Ingrediente Ulei de Barba Smoked Dog White Musk

Ulei de migdale dulci denumire (INCI): prunus amygdalus dulcis oil

Uleiul de migdale este un ingredient nelipsit din nenumarate produse cosmetice, in
special din cele pentru ingrijirea pielii uscate si a parului aspru. Este unul din cele
mai populare uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, hranitor si calmant.

Metoda de obtinere: prin presare din samburii de migdale, urmata de rafinare si filtrare

Proprietatile uleiului de migdale:

  • emolient, inmoaie pielea si parul si le protejeaza de deshidratare
  • nutritiv, hraneste pielea si parul si contribuie la regenerarea acestora
  • catifelant, delicat, confera parului finete si o stralucire matasoasa
  • calmant, atenueaza iritatiile si mancarimile pieli

Uleiul de cocos fractionat, denumire (INCI): coco-caprylate

Uleiul de cocos fractionat este un emolient non-gras, foarte usor, penetrant si foarte stabil.
Este potrivit si pentru tenul mixt, gras sau problematic deoarece nu astupă porii si este extrem de placut pe piele si pe par.

Metoda de obtinere: exclusiv din ulei de cocos, fara ulei de palmier sau rapita

Proprietatile uleiului de cocos fractionat 

  • are o textura foarte usoara si matasoasa
  • se simte extrem de placut pe piele si par
  • imbunatateste penetrarea substantelor active in piele si par
  • nu astupa porii, nu formeaza un strat gras pe piele sau pe par, nu este comedogen
  • lasa luciu minim pe piele, un aspect satinat

Ulei de Argan – denumire (INCI): argania spinosa kernel oil

Uleiul de argan este un ulei pretios, bogat in fitosteroli si antioxidanti, extrem de apreciat pentru
proprietatile sale anti-age, reparatoare, regeneratoare si nutritive ce confera pielii si parului un aspect mai tanar, mai ferm si cu textura imbunatatita.

Metoda de obtinere: Uleiul de Argan este obținut din sâmburii fructelor arborelui de argan, nativ in Maroc, care creste pe zone restranse, avand nevoie de conditii climaterice specifice. Prin presarea la rece a samburilor se obtine un ulei de inalta calitate biologica si nutritionala, cu proprietati remarcabile, care pastreaza intacte toate principiile active ale samburelui bogat in acizi grasi esentiali polinesaturati, tocoferoli, compusi fenolici antioxidanti si steroli.

Proprietatile uleiului de argan

  • anti-age, luptă contra efectelor imbatranirii cutanate
  • antioxidant, cu actiune de neutralizare a radicalilor liberi
  • imbunatateste fermitatea pielii, reda elasticitatea si supletea pielii
  • restructurant, reda fermitatea si tonusul pielii si parului
  • emolient si hidratant, confera stralucire si vigoare firelor de par
  • protector, limiteaza efectul factorilor externi si de mediu

Ulei de Sofranel denumire  (INCI): carthamus tinctorius seed oil

Un ulei bogat in acizi grasi polinesaturati, vitamine si antioxidanti, benefic pentru piele prin efectul emolient, nutritiv, regenerator si anti-age. Este util indeosebi pentru pielea uscata, tenul matur, cearcane, pielea afectata de roseata, cuperoza, rozacee si pentru ingrijirea parului. Are o textura usoara, nu lasa film gras pe piele. Este o sursa bogata de acid linoleic (omega-6),
vitamina K, E și antioxidanti.

Metoda de obtinere: prin extractie/presare din semintele plantei, urmata de rafinare pentru deceruire si dezodorizare

Proprietatile uleiului de sofranel

  • emolient, nutritiv, prezerva stratul lipidic al pielii
  • ajuta la mentinerea hidratarii cutanate
  • are textura lejera, se absoarbe usor in piele si par
  • antioxidant si anti-aging, regenerator, restructurant, sporeste elasticitatea pielii si parului
  • protejeaza parul de actiunea radicalilor liberi si de deshidratare
  • hraneste fibra capilara si-i confera un aspect sanatos

Silicon vegetal denumire (INCI): caprylic/caprictriglyceride

Este un emolient non-gras cu textura usoara obtinut din ulei de cocos. Cu un profil senzorial
remarcabil, este o alternativă la siliconii sintetici utilizati in compozitiile cosmetice, indeosebi la
cyclomethicone. Este penetrant, se absoarbe repede si nu lasă senzatie grasa pe piele si par.

Metoda de obtinere: Derivat de origine vegetala, obtinut din surse regenerabile. Este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio.

Proprietatile siliconului vegetal

  • emolient ”uscat”
  • hidratant, intretine bariera naturala a pielii si a parului
  • penetrant, se absoarbe ușor
  • confera o senzatie placuta, matasoasa, non-grasa
  • mentine pielea supla si moale, reduce iritatiile si deshidratarea
  • nu lasa strat lucios si uleios, imbraca si netezeste firele de par

Ulei de Jojoba denumire (INCI): simmondsia chinensis seed oil

Are o compozitie asemanatoare sebumului uman si astfel, o compatibilitate deosebita cu pielea si parul. Patrunde cu usurinta in piele si nu lasa pelicula grasa fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. Protejeaza impotriva deshidratarii, este emolient, intareste bariera hidrolipidica a pielii. Imbunatateste vitalitatea si aspectul parului.

Uleiul extras din semințele de jojoba este destul de diferit fata de uleiurile vegetale comune, fiind defapt o ceara lichida. Patrunde in piele intr-un mod interesant si anume prin foliculii de par pe care nu-i blocheaza, se amesteca cu sebumul si formeaza o pelicula fina non-ocluziva, lasand pielea sa respire.

Metoda de obținere: prin presare la rece a semintelor

Proprietatile uleiului de jojoba:

  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • protejeaza pielea si parul de deshidratare
  • emolient si nutritiv in profunzime
  • mentine supletea si elasticitatea pielii si parului
  • echilibrant al secreției de sebum
  • catifeleazs si netezeste pielea si firul de par

Extract antioxidant de Rozmarin CO2 (INCI): rosmarinus officinalis leaf extract

In produsul nostru indeplineste un dublu rol: protejeaza calitatea produsului formulat fiind un antioxidant potent si concentrat ce protejeaza compozitiile cosmeticele impotriva rancezirii iar folosit ca adaos in mix-uri de uleiuri vegetale aduce beneficii si in ingrijirea pielii fetei, avand efect antimicrobian si antiinflamator.

Metoda de obtinere: prin extractie CO₂
Despre extractia CO₂: este o metoda ecologică nepoluanta, curata, de inalta tehnologie, agreata de organismele de certificare bio, ce permite obtinerea unui randament superior presarii la rece. Metoda garanteaza puritatea maxima a extractului, nealterarea si nedeteriorarea compusilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic si este disponibil nelimitat. Pe parcursul extractiei CO₂ substantele sensibile la temperaturi mai ridicate raman intacte, iar compusii cu potential oxidativ nu sunt afectati datorita excluderii oxigenului. Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obtinute prin
extractie CO₂ in comparatie cu cele obtinute prin presare, macerare sau chiar distilare.
Origine: naturala, produs in conformitate cu regulamentul European 1334/2008 pentru preparatele aromatice de uz alimentar.

Proprietatile extractului de rozmarin

  • antioxidant potent
  • antibacterian, purifiant
  • antiinflamator
  • intarzie oxidarea acizilor grasi si contribuie la pastrarea prospetimii preparatelor
    cosmetice care contin si uleiuri

Vitamina E naturala -denumire INCI: tocopherol

Ca si extractul de rozmarin, Vitamina E in produsul nostru indeplineste un dublu rol: protejeaza calitatea produsului formulat fiind un antioxidant puternic si concentrate, foarte util pentru uleiuri sensibile la oxidare. Tocoferolul, sau vitamina E este esentiala pentru sanatatea pielii. Vitamina E este prezenta in segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector impotriva degenerarii cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator.

Proprietatile vitaminei E:

  • antioxidant potent, intarzie procesul de oxidare (rancezire)
  • activ cu proprietati antirid, anti-aging, regeneratoare
  • calmant cutanat si antiinflamator
  • contribuie la buna functionare a barierei naturale a pielii
  • protejeaza pielea fetei si firul de par de daunele factorilor de mediu
  • imbunatateste elasticitatea parului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close

Autentificare

Close

Cos de Cumparaturi (0)

Cosul este gol No products in the cart.